Carrièreswitch

Aug 11 / Sophie Michielse





Als voormalig consultant in digitaal leren voelde ik me vastzitten in de wereld van spreadsheets en vergaderingen. Ik herontdekte mijn passie voor opruimen en organiseren en toen - tijdens een lange vakantie - besloot ik: het is tijd voor een carrièreswitch! Voor iedereen die het overweegt, zijn hier drie tips die mij erdoorheen hebben geholpen.
Nu ben ik professional organizer en ontzorg ik mensen met het opruimen en organiseren van hun woning. Een mooi eindresultaat en een blije klant: niets wat mij meer voldoening geeft! Een carrièreswitch is ontzettend spannend en die stap zet je niet zomaar! Voor iedereen die het overweegt, deel ik drie tips die mij ontzettend hebben geholpen.

1. Onderzoek
Voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om je nieuwe carrière grondig te onderzoeken. Leer de vereiste vaardigheden, volg cursussen of opleidingen en praat met professionals in het veld om inzicht te krijgen in je nieuwe vakgebied.


2. Netwerken
Bouw een relevant netwerk op. Netwerken is cruciaal bij het maken van een carrièreswitch. Sluit je aan bij professionele organisaties en praat met mensen die dit werk al doen. Door relaties op te bouwen en mentorschappen te ontwikkelen, krijg je waardevol advies en ontdek je waar de kansen liggen.


3. Profiel
Verfijn je cv en online netwerkprofielen. Benadruk relevante ervaring, vaardigheden en prestaties die aansluiten bij je nieuwe carrière. Vergeet niet je passie te benoemen! Zo help je werkgevers en connecties begrijpen waarom je een overstap wilt maken en waarom je geschikt bent voor je nieuwe carrière.

Onthoud dat een carrièreswitch een proces is dat tijd, toewijding en geduld vereist. Met de juiste voorbereiding en mindset maak je een succesvolle overgang. 

Gemaakt met